”Areco Metals ambition har alltid varit att bli
en totalleverantör av stålprodukter och idag är vi det!”

Lagerkapacitet på 40 000 ton

Vi lagerhåller varmgalvaniserade, aluzinkbelagda och lackerade coils främst för byggnadsindustrin. Produkterna används b.la. vid profilering samt vid produktion av korrugerade tak-, och fasadprofiler, lättbalk, sandwichpaneler, takavvattning och olika tillbehör. Vi erbjuder tunnplåt i många olika dimensioner och kulörer.

Produkterna importeras från några av världens främsta stålverk till ett 15 000 kvm stort lager i Helsingborgs hamn. Lagret har en kapacitet på över 40 000 ton och Areco kan därför garantera leveranser med kort varsel. Leveranser av coils skickas inom 24 timmar efter beställning.

Ett av våra ledord är ”flexibilitet” och vi försöker kontinuerligt att hitta de bästa kvalitativa lösningarna för våra kunder. Målet är att växa med kunden, inte enbart vad gäller kvalitet och pris, utan även genom klimatsmarta logistiklösningar. Som ett resultat av den långa erfarenheten och de stora volymer som köps in kan företaget erbjuda hög kvalitet och konkurrenskraftiga priser till kunderna. Areco Metals lagerhåller och distribuerar även sekunda plåt.

Stålservicecenter - Flexibla lösningar

I vårt moderna stålservicecenter kan vi producera 60 000 ton skuren och formatklippt tunnplåt om året.

Ungefär 10 000 ton används internt av vårt systerbolag Areco Profiles för tillverkning av byggplåtsprodukter, medan resten kan säljas externt.

Vi har en mångfald av produkter som kunderna kan kombinera i önskad volym för en förenklad lagerhållning.

Nyckelordet är flexibilitet och ambitionen är att alltid hitta den bästa lösningen för kunderna.

Det möjliggör kombinerade leveranser där stålrullar i olika dimension och beläggning kan levereras tillsammans med produkter från stålservicecentret och färdiga produkter från de andra dotterbolagen.

"Vi kan med kort varsel erbjuda stål till de flesta branscher,
även när det gäller specialbeställningar eller produkter med unika egenskaper."

Specialstål

Vi tar vid där de vanliga stålgrossisterna slutar...
Vi har lång erfarenhet från fordonsindustrin. Efter att ha jobbat mot sektorn i 40 år har vi unika kunskaper om kvaliteter, certifiering, och EDI-lösningar. Vi tar vid där de vanliga stålgrossisterna slutar och kan leverera stålprodukter med unika toleranser och kvaliteter. Om någon av våra kunder efterfrågar en specialanpassad produkt kan vi alltid hjälpa till.