Areco tar över ägandet av Éton i Göteborg AB och passerar miljardgränsen

Förvärvet stödjer Arecos tillväxtplan att bli en heltäckande distributör av byggplåtsprodukter i hela Sverige genom butikskonceptet Areco Direct. Investeringen innebär också att Areco-koncernens omsättning passerar miljardgränsen.

”Vi har följt Étons utveckling och sett en stor potential i företaget. Sammanslagningen med vår befintliga Areco Direct butik i Göteborg kommer att ske redan under första kvartalet 2016. Som nya ägare ser vi fram emot att tillsammans med personalen fullborda vår strategi och stärka vår position och vår service mot våra kunder i Göteborgs region” säger Peter Areskog, Koncernchef på Areco.

”Inom Éton är vi mycket glada över förvärvet. Med Areco som ägare kommer vi att ytterligare stärka vår konkurrenskraft. Förutom deras samlade kompetens får vi också ett bredare produktsortiment. Våra kunder får möjlighet att samla inköp av flera produktområden hos oss som enda leverantör, vilket skapar fördelar för både kunderna och för oss”, fortsätter Jonas Hjalmarsson, platsansvarig på Éton.

”Vi ser en stark efterfråga på effektiviseringar och kostnadsreduceringar. Genom att etablera flera Areco Direct butiker runt om i landet hjälper vi våra kunder med just dessa viktiga bitar och på en större marknad” avslutar Peter Areskog.

Livingstone Partners har varit involverat i förvärvsprocessen.

För mer information kontakta:
Peter Areskog, Koncernchef, 0705-54 20 30


Fakta om Areco-koncernen
162 anställda.
Nio helägda och tre delägda bolag i Sverige, Polen och Danmark.
Beräknad omsättning 2015: drygt 1 000 000 000 kronor. (2004: 100 000 000).

Verksamheter:
Areco Metals. En av Europas största importörer och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggnadsindustrin. Hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial från stålverk i
hela världen. Råvarulager i Helsingborgs hamn med upp till 30 000 ton stål.

Areco Profiles. Bland Nordens största producenter av byggplåt för tak- och väggprofiler, takpannor och tillbehör. Tillverkning av takavvattningsprodukter. Två fabriker i Malmö, en i vardera Lipiany i Polen och Terndrup i Danmark för marknaderna i norra Europa.

Areco Direct. Grossistverksamhet för byggbranschen med ett tiotal butiker och flera återförsäljare i södra och mellersta Sverige för Areco-produkter som byggplåt, handelsstål, armering och ventilation. Vision om att täcka hela Sverige.

Areco Contractor. Specialiserad på miljövänlig rivning och andra experttjänster i genren. Prisbelönt för varsam rivning och rev en av Sveriges mest förorenade platser.

Kontakt

Huvudkontor:
Vinkelgatan 13
211 24 Malmö

Scroll