Areco förvärvar Lundberg & Kullberg

Areco Steel AB har förvärvat Lundberg & Kullberg AB. Förvärvet är ett led i Areco's planer att utöka sina distributionskanaler. Förvärvet skapar möjligheter att stärka Areco's position i mellersta Sverige och att få ut produkterna från sina fabriker i Malmö på ett kostnadseffektivt sätt.

– Vi är mycket glada över förvärvet av Lundberg & Kullberg. De har byggt sitt distributionsnät under de senaste 22 åren men ser nu möjligheten att genom försäljningen bidra till ett bredare produktsortiment och en starkare kompetens för att bättre serva kunderna. Detta kommer också att bli ett viktigt led för Areco att uppfylla målen om att bli en heltäckande leverantör av byggplåtsprodukter i hela Sverige, säger Peter Areskog, koncernchef Areco Steel AB.

– Jag ser det som en stor möjlighet för Lundberg& Kullberg att ingå i ett starkt ägarskap och en ekonomisk trygghet förklarar Hans Stenberg, vd Lundberg & Kullberg AB. Förvärvet innebär att Areco går in i rollen som ägare och tillsammans med oss utvecklar sina produkter, tjänster och infrastruktur för marknaden. För våra kunder kommer detta inte ha några direkta följder. Våra verksamheter i Göteborg, Jönköping, Uddevalla och Skövde kommer att fortsätta som vanligt. Sammanslagningen träder i kraft den 1 maj 2014.


Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944 och är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåt. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Koncernen med för närvarande 8 dotterbolag och 110 anställda omsätter ca 800 Mkr och fortsätter att expandera i snabb takt. Kunderna finns i 25 länder, produktionen och försäljningsställen i ett flertal europeiska länder. Läs mer på www.areco.se

Lundberg & Kullberg är en etablerad plåt-, och ventillationsgrossist som vänder sig mot proffsmarknaden. Företaget har en lång historia i branschen med en gedigen kunskap om marknaden och de 24 anställda som sitter i Göteborg, Jönköping, Uddevalla och Skövde omsätter ca 85 Mkr.

För mer information kontakta:
Peter Areskog, 0705-542030

Kontakt

Huvudkontor:
Vinkelgatan 13
211 24 Malmö

Scroll